Ταυτότητα

Το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε στην Κόρινθο, από ανθρώπους με κύρια ενασχόλησή τους τον πολιτισμό και τις τέχνες σε διάφορες μορφές τους και με επίκεντρο τη μελέτη, την έρευνα και τη διδασκαλία όλων των μορφών της θεατρικής, εικαστικής, μουσικής, χορευτικής και εν γένει καλλιτεχνικής και πολιτιστικής έκφρασης.

Το Ινστιτούτο δημιουργήθηκε το 2013 και από τότε δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς της πολιτιστικής ζωής της Κορινθίας με κυριότερη τη συμμετοχή του στην διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης  Φωτογραφίας Κορινθίας – Corinth Exposed.

Επίσης, σε μια νέα διαδρομή των δραστηριοτήτων του το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών, επιδιώκει την δημιουργία Εκπαιδευτικών δράσεων για μαθητές όλων των βαθμίδων και φοιτητές. Επίσης, επιδιώκει την διοργάνωση ή συνδιοργάνωση ημερίδων ή συνεδρίων σε σχέση με την καλλιτεχνική δημιουργία και την Εκπαίδευση.

Project "Quest"

Σκοπός

Σκοπός του Πελοποννησιακού Ινστιτούτου Τεχνών είναι η μελέτη, η έρευνα και η διδασκαλία όλων των μορφών θεατρικής, εικαστικής, μουσικής, ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφικής, κινηματογραφικής, χορευτικής και εν γένει καλλιτεχνικής και πολιτιστικής έκφρασης και η αναζήτησή τους.

Όραμα

Η δημιουργία και παραγωγή θεατρικών, εικαστικών, μουσικών, ζωγραφικών, γλυπτικών, φωτογραφικών, κινηματογραφικών χορευτικών και άλλων πολιτιστικών έργων, καθώς και οι συνεργασίες με άλλους φορείς ή πρόσωπα, με εταιρείες, συλλογικότητες, σωματεία, συνεταιρισμούς, δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς για την υλοποίηση των παραπάνω σκοπών στη χώρα μας και το εξωτερικό είναι το όραμά μας.

Φιλοσοφία

Το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών είναι μια ανοικτή πύλη στην τέχνη και τους εκφραστές της. Επιδιώκει συνεργασίες με εξωστρέφεια σε όλους τους καλλιτεχνικούς δρόμους με σκοπό τη δημιουργία πρωτότυπων δράσεων αλλά και την υποστήριξη των καλλιτεχνών και των δημιουργικών τους ιδεών.