Το ΠΙΟΠ συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό ψηφιακό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση: Η δια βίου μάθηση».

Ειδικότερα:

  • Οπτικοακουστική εφαρμογή για άτομα με οπτική αναπηρία

Στο πλαίσιο της νέας δίγλωσσης φωτογραφικής έκδοσης του ΠΙΟΠ «Χίος. Τόπος Εντός / Chios. The Land Within» δημιουργήσαμε, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Liminal, οπτικοακουστική εφαρμογή για άτομα με οπτική αναπηρία, στην οποία περιγράφονται ακουστικά φωτογραφίες με θέμα τη Χίο.  

Για την εφαρμογή πατήστε εδώ

  • Οπτικοακουστική παραγωγή για τη φωτογραφία

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2020, το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών και τη Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου, παρουσιάζουμε την οπτικοακουστική παραγωγή «Η φωτογραφία ως μέσο εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς». Το βίντεο αποτελείται από φωτογραφικό υλικό που επιλέχθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού project ”Stymphalia: A NEW TOPOGRAPHY”.

Για το βίντεο πατήστε εδώ

  • Πώς είδαν το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ νέοι σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο

Οπτικοακουστική παραγωγή, αποτέλεσμα συνεργασίας του ΠΙΟΠ με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, στη διάρκεια της οποίας νέοι κινηματογραφιστές αποτυπώνουν την εμπειρία τους από τη γνωριμία με έναν ελληνικό αρχειακό φορέα.

Για την παραγωγή πατήστε εδώ

  • Η ΕΤΒΑ παρουσιάζει… την ελληνική βιομηχανία

Ένα οπτικοακουστικό τεκμήριο από τις συλλογές του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ, η ταινία του Κώστα Γαζιάδη «Ελληνική Βιομηχανία» (παραγωγή ΕΤΒΑ, 1968) μας ξεναγεί στη μεταπολεμική βιομηχανία της Ελλάδας. Με αφορμή πλάνα της παραγωγής, οι μικροί φίλοι μπορούν να «δώσουν ζωή» σε σχέδιο της καμινάδας που βρίσκεται σήμερα στο Ιστορικό Αρχείο, στο κτήριο του οποίου λειτουργούσε κάποτε  βιομηχανία παστερίωσης χυμών.

Για να δείτε το εισαγωγικό βίντεο της ταινίας πατήστε εδώ

Για την ταινία πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε το σχέδιο του φουγάρου πατήστε εδώ

  • Το ταξίδι του Μύθου

Διαδικτυακό εικαστικό εργαστήρι για ενήλικες με τίτλο «Το ταξίδι του Μύθου», σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήρι πατήστε εδώ

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, από τις 26 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες των Μουσείων του Δικτύου, θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση