Δελτίο τύπου – Έναρξη των εκθέσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9/6/2021

Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2021 / Corinth Exposed 2021

Έναρξη των εκθέσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου.

Το Σάββατο 5/6/2021 άνοιξε επισήμως και το Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου για το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2021 με δύο εκθέσεις φωτογραφίας. Στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου φιλοξενούνται το Διεθνές διαγωνιστικό με τίτλο “Αναγέννηση-Rebirth” και την ατομική έκθεση του Θοδωρή Δρεμέτσικα «Ορατό και μη ορατό». Σε μια λιτή τελετή παραβρέθηκαν καλλιτέχνες φωτογράφοι που συνομίλησαν με το φιλότεχνο κοινό για την δουλειά τους και για την εμπειρία τους να εκτίθενται στο Μουσείο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτησε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας κα Γιώτα Κασίμη, η οποία αναφέρθηκε στην Διεθνή Ημέρα Μουσείων και στην οπτικοακουστική παραγωγή που δημιουργήθηκε με το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας καθώς για το πόσο σημαντικό είναι τα Μουσεία να είναι ανοιχτά με γόνιμες συνεργασίες που φέρνουν τον κόσμο κοντά στην τέχνη και στις Αρχαιότητες. Μας τίμησε εξαιρετικά με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής ο οποίος χαιρέτισε και δήλωσε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αρωγός πάντα σε προσπάθειες αξιόλογες που προάγουν τον Πολιτισμό σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Ακολούθως ο διευθυντής του Πελοποννησιακού Ινστιτούτου Τεχνών κ. Σωκράτης Λαμπρόπουλος ευχαρίστησε για την εξαίρετη συνεργασία και την υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα της υλοποίησης των ανωτέρω δράσεων την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας κα Γιώτα Κασίμη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή.

Αναλυτικά:

Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν, με πλήθος φωτογραφιών τους, φωτογράφοι από 25 χώρες από όλο τον κόσμο με πάνω από 500 ατομικές συμμετοχές. Το ποιοτικό επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν υψηλότατο.

Τα αξιότιμα μέλη της κριτικής επιτροπής του διεθνούς διαγωνισμού έστειλαν ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα στην επιτροπή παραλαβής με την απαραίτητη βαθμολόγηση των επιλογών τους. Από την συγκεντρωτική κατάταξη των βαθμολογιών προκύπτουν οι 20 διακριθέντες φωτογραφίες, από 20 φωτογράφους.

Α) Ομαδική έκθεση: Στο Διαγωνισμό «Rebirth / Αναγέννηση»

Η ονομαστική κατάσταση των νικητών φωτογραφικού διαγωνισμού “REBIRTH” που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου, με αλφαβητική σειρά είναι η εξής:

Angelova Petia, Ελλάδα
Erak Marija, Βοσνία Ερζεγοβίνη
Hossain Muhammad, Μπανγκλαντές
Jimenez Jonathan, Γαλλία
Kirk-Giannoulis Lorena, Ελλάδα
Muller Aishling, Ιρλανδία
Yakovenko Iren, Ουκρανία
Αγάθου Λίλια, Ελλάδα
Αλειφέρης Κωνσταντίνος, Ελλάδα
Ζαγλάρα Φωτεινή, Ελλάδα
Καλαϊτζιάν Γκάρο, Ελλάδα
Καλυκάκης Σοφοκλής, Ελλάδα
Κορνάρου Υπατία, Ελλάδα
Κουτσαβλής Δημήτρης, Ελλάδα
Λινοσπόρης Ιωάννης, Ελλάδα
Μπαράι Άγγελος, Ελλάδα
Πυλαρινού Στέλλα, Ελλάδα
Σπυροπούλου Σοφία, Ελλάδα
Τσακίρη Αμαλία, Ελλάδα
Χαλάτση Ιωάννα, Ελλάδα

Β) Ατομική έκθεση: Θεόδωρος Δρεμέτσικας «Ανθρώπινη Αντιληπτικότητα – Ορατό και μη Ορατό»

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου, με αντίτιμο το εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο και με την τήρηση όλων των κανόνων για την μη διασπορά της πανδημίας.

Με την ευγενική υποστήριξη
του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού-Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας
και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ