Διοργάνωση του φωτογραφικού φεστιβάλ «Corinth Exposed»

Από το 2015 το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών, σε συνεργασία με την Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου Corinthian Photography Club που λειτουργεί υπό την αιγίδα του, τα Global Arts Studios, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κορινθίων, την Πινακοθήκη του Δήμου Κορινθίων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, και την Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει το «Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας» “Corinth exposed” με σκοπό την προβολή της τέχνης της φωτογραφίας στην περιοχή αλλά και την δημιουργία ενός εξωστρεφούς festival που προβάλει και τον ίδιο τον τόπο μας.

Από το 2012 η Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου / Corinthian Photography Club έχει δημιουργήσει πολλές φωτογραφικές δράσεις και εκθέσεις που πάντα σκοπό έχουν την καλλιτεχνική εκπαίδευση όσων συμμετέχουν, την προβολή της περιοχής της Κορινθίας και του Πολιτισμού μας.

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε την έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας “Πρώτη Αποτύπωση” με θέμα “ευρήματα από τις ανασκαφές στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική του Αγ. Λεωνίδη στο αρχαίο λιμάνι Λεχαίου”, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, την 25η εφορία βυζαντινών Αρχαιοτήτων, το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών και την Ένωση Κορινθίων.

Αναφορικά κάνουμε έναν απολογισμό του φεστιβάλ 2019.

Πέντε χώροι στην Κορινθία φιλοξένησαν έντεκα εκθέσεις και μία ημερίδα, πάνω από 200 φωτογράφους και κοντά στις 600 τυπωμένες φωτογραφίες.

Διεξήχθησαν δύο εξαιρετικά επιτυχημένοι διαγωνισμοί, τόσο σε ποιοτικό όσο και σε ποσοτικό επίπεδο, που μας έφεραν πιο κοντά με τους ανθρώπους και την γλώσσα της φωτογραφίας σήμερα. Μόνο στο διεθνές διαγωνιστικό κομμάτι του συμμετείχαν πάνω από 220 φωτογράφοι από 40 χώρες με πάνω από 900 φωτογραφίες!

Το Photometria International Photography Festival, συνεργάζεται άψογα από το 2017 με το «Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας» στην δημιουργία γέφυρας επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο.

Η OLYMPUS GREECE έμπρακτα υποστηρίζει το φεστιβάλ από το 2016.

Επίσης, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας υποστήριξε την υλοποίηση του Διεθνούς Διαγωνιστικού με θέμα το «νερό».

Η κριτική επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού Nikos Philippakopoulos (Φ. Νίκος), Architect DPLG – Visualartist, Dr. Antonia Tzanavara, Doctor of Museology, Αrchaeologist – Historian of Art, Kostis Kalapothakis, Archaeologist – Museologist Piraeus Bank Group Cultural Foundation, Peter Kervarec, Photographer, Justin Jones, Visual Artist – Photographer, Anastasis Protopapas Μ.Α / Β.Α Photographer, για την υπεύθυνη και αμερόληπτη αξιολόγηση.

Το Επιμελητήριο Κορίνθου και η Αίθουσα «Μαρία Δημητριάδη» φιλοξένησαν μέρος των εκθέσεων.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ
Αναστάσης Πρωτοπαπάς Μ.Α./Β.Α.

Ο διευθυντής του Πελοποννησιακού Ινστιτούτου Τεχνών
Των Global Arts Studios και της Φωτογραφικής Λέσχης Κορίνθου
Σωκράτης Λαμπρόπουλος Μ.Α./Β.Α.

Αναφορικά όλο το πρόγραμμα και οι δράσεις έτσι όπως εξελίχθηκε:

Έκθεση φωτογραφίας “H2O-Ύδωρ-Νερό-Aqua” (2/5 – 16/6 Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας)

Μια συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2019/Corinth Exposed Photography Festival 2019, της Φωτογραφικής Λέσχης Κορίνθου και του Πελοποννησιακού Ινστιτούτου Τεχνών.

Η έκθεση περιλαμβάνει 20 φωτογραφίες από 18 διαφορετικούς φωτογράφους από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Φινλανδία, την Τουρκία, την Ινδία, το Μπανγκλαντές και το Μεξικό, οι οποίες επιλέχθηκαν από ειδική κριτική επιτροπή μεταξύ 900 φωτογραφιών και 220 φωτογράφων, από 40 συνολικά χώρες. Οι φωτογράφοι που διακρίθηκαν είναι οι: Θεόδωρος Δρεμέτσικας, Στέφανος Χρόνης, Φανή Καρανικόλα, Νίκος Παπαγγελής, Παύλος Λάζος, Ίρια Σπηλιοπούλου, Amdad Tanim, David Mihalka, Dimpal Pancholi, IkramuzzamanIkram, Mohammed Shajahan, Ramzan Cirakoglu, Fatma Demir, Rajesh Dhar, Sergi Escribano, Stefano Stranges, Ville Andersson, Maria Bea.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο SPOT ON THE MAP «Έντευξις»

Με χαρά φιλοξενήσαμε την έκθεση φωτογραφίας με θέμα SPOT ON THE MAP «Έντευξις» από το Photometria International Photography Festival στην Κόρινθο.

Συμμετέχουν οι λέσχες: Art8 (Αγρίνιο), Α.Σ.Τ.Ο. Επικοινωνούμε (Πάτρα), ΚαΔρω (Φιλιππιάδα), ΚΛΙΚers (Θεσσαλονίκη), Λέσχη Δημιουργικής Φωτογραφίας Φωτόραση (Ιωάννινα), Φ (Θεσσαλονίκη), ΦΟΑ (Άρτα), ΦΩΣΠΙ (Ιωάννινα), Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας Φωτο.Λε.Κε. (Κέρκυρα), Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου (Κόρινθος), Φωτογραφική Ομάδα Κέρκυρας Φωτοκλίκ (Κέρκυρα), Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής (Κομοτηνή), Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας (Καβάλα), Φωτογραφιστές (Ιωάννινα), Φωτοπόροι (Θεσσαλονίκη)

Διοργάνωση: Photometria International Photography Festival & Corinth Exposed Photography Festival.

Έκθεση φωτογραφίας “CORINTHEXPOSED”

Αποτελέσματα του διαγωνισμού στο Instagram #corinthexposed, στην Κόρινθο.
+ InstaWall της έκθεσης από τον διαγωνισμό #corinthexposed
+ υποτροφία GLOBAL ARTS STUDIOS
+ βραβείο OLYMPUS
Εκτέθηκαν σε instawall οι 100 επιλεγμένες φωτογραφίες από το #corinthexposed. Πινακοθήκη Δήμου Κορίνθιων

Έκθεση φωτογραφίας του Sergi Alcàzar με τίτλο “VESTIGIUM”
Διοργάνωση: Photometria International Photography Festival & Corinth Exposed Photography Festival. Πινακοθήκη Δήμου Κορίνθιων.

Έκθεση φωτογραφίας Photometria Awards “Here We Are”
Διοργάνωση: Photometria International Photography Festival & Corinth Exposed Photography Festival. Πινακοθήκη Δήμου Κορίνθιων.

Έκθεση φωτογραφίας της Dora Lutz με τίτλο “Intruders”
Διοργάνωση: Photometria International Photography Festival & Corinth Exposed Photography Festival. Πινακοθήκη Δήμου Κορίνθιων.

Έκθεση φωτογραφίας της Δομίνας Αποστολίδου με τίτλο “LittlePresence”

Με χαρά παρουσιάσαμε την έκθεση φωτογραφίας της Δομίνας Αποστολίδου με τίτλο «Little Presence» στην Κόρινθο στον Συναυλιακό χώρο Μαρία Δημητριάδη.
Διοργάνωση: Corinth Exposed Photography Festival, Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών.

Έκθεση φωτογραφίας της Ρέας Παπαδοπούλου με τίτλο “Η λίμνη που δεν βλέπεις”

Μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις φωτογραφίας του Corinth Exposed Photography Festival. Το φεστιβάλ μας είχε την τιμή να φιλοξενεί την Ρέα Παπαδοπούλου και την φωτογραφική της δουλειά με τίτλο “Η Λίμνη Που Δεν Βλέπεις”

Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου (στον Ισθμό της Κορίνθου στην είσοδο Λουτρακίου)

Διοργάνωση: Corinth Exposed Photography Festival, Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών.

Έκθεση φωτογραφίας των Encounters “Αφαίρεση. Το ελάχιστο ως θεμέλιο.”

Παρουσιάσαμε την ομαδική έκθεση φωτογραφίας των Encounters «Αφαίρεση. Το ελάχιστο ως θεμέλιο.»

Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου (στον Ισθμό της Κορίνθου στην είσοδο Λουτρακίου)

Διοργάνωση: Corinth Exposed Photography Festival, Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου, Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών, Encounters.

Corinth Exposed 2019 Portfolio Reviews

Το φεστιβάλ φωτογραφίας της Κορίνθιας είχε την τιμή να διοργανώνει portfolio reviews με καλεσμένους τον Παναγιώτη Παπουτσή και την Δώρα Λαβαζού. Οι φωτογράφοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το συνιδρυτή του Photometria International Photography Festival Παναγιώτη Παπουτσή και την ιδρύτρια ενός εκ των σημαντικότερων φωτογραφικών portals στην Ελλάδα Δώρα Λαβαζού και να πάρουν χρήσιμες συμβουλές για το πως χτίζεται ένα φωτογραφικό portfolio και πώς μπορεί να εξελιχθεί σε ολοκληρωμένη σειρά φωτογραφιών.

Ημερίδα Φωτογραφικοί διάλογοι

Την ημερίδα συντόνισε ο Αναστάσης Πρωτοπαπάς Μ.Α / Β.Α και παρουσίασαν την καταπληκτική δουλειά τους οι φωτογράφοι: Δομίνα Αποστολίδου, Φωτεινή Κολοκοτρώνη, Παναγιώτης Μαΐδης, Γεώργιος Μαρινάκης, Βλάσης Μαυραγάνης, Βασίλης Μπατζανοπουλος, Άνθιμος Ντάγκας, Ρενέ Ρεβάχ και ο Ευάγγελος Ταμβάκος που τον προλόγισε ο συνιδρυτής ενός εκ των σημαντικότερων φωτογραφικών portals στην Ελλάδα Θεόδωρος Στίγκας.

Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου (στον Ισθμό της Κορίνθου στην είσοδο Λουτρακίου)

Έκθεση της Φωτογραφικής Λέσχης Κορίνθου με τίτλο «THRESHOLD»

Παρουσιάσαμε την έκθεση φωτογραφίας του Corinthian Photography Club “THRESHOLD”. Το Corinthian Photography Club/Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου που είναι ο βασικός διοργανωτής του φεστιβάλ.

Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου (στον Ισθμό της Κορίνθου στην είσοδο Λουτρακίου)

Διοργάνωση: Corinth Exposed Photography Festival, Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών, Corinthian Photography Club/Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου.

Degree show 2019 – Έκθεση του τμήματος φωτογραφίας των Global Arts Studios

Συμμετείχαν οι σπουδαστές:

Σοφία Καλογήρου, Όλγα Παπαλεξάνδρου, Σοφία Παππά, Σοφία Πετικίδη, Σάββας Σακελλάρης, Νικόλας Σούκουλης, Ελένη Σταματοπούλου, Αναστασία Στάρφα, Μαρτίνος Τσιπολλέττας, Νίκος Τσιώλης, Μαρίνα Χριστοπούλου.

Ο διευθυντής σπουδών των Global Arts Studios Σωκράτης Λαμπρόπουλος Μ.Α./Β.Α.

Ο εισηγητής καθηγητής φωτογραφίας Αναστάσης Πρωτοπαπάς Μ.Α./Β.Α.

Αφήστε μια απάντηση