Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ιστορία της διατροφής»

Ένας από τους στόχους του Πελοποννησιακού Ινστιτούτου Τεχνών είναι οι εκπαιδευτικές δράσεις που προβάλουν τη γνώση αλλά και την αισθητική παιδεία. Ανάμεσα σε άλλες δράσεις λοιπόν συμμετέχει και στη δημιουργία και παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η ιστορία της διατροφής», από την προϊστορία ως σήμερα», που απευθύνεται σε παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει με σύγχρονα μέσα, animation και digital graphics την ιστορία της τροφής στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου δίνοντας στα παιδιά πολύτιμες πληροφορίες. Το θέμα της διατροφής περιλαμβάνεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (ακόμα και μέσα από υποενότητες της ΙΣΤΟΡΙΑΣ ή άλλων μαθημάτων) και απασχολεί γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς. Αλήθεια πως επέλεγε ο άνθρωπος την τροφή του ανά τους αιώνες; Ποιες δυσκολίες συναντούσε; Πώς τις ξεπερνούσε; Πόσο άλλαξε η διατροφή των ανθρώπων από τότε μέχρι σήμερα; Ποιες τροφές έφεραν μεγάλες αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες; Πώς επηρέασαν οι εφευρέσεις, οι μηχανές, ακόμα και οι μεγάλες εξερευνήσεις;

Την ιστορική έρευνα και την επιμέλεια του προγράμματος έχει κάνει η Ιστορικός & εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Μαρία Παπανικολάου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια-σκηνοθεσία έχει ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος και το animation επιμελήθηκε ο Σταμάτης Κανελλόπουλος.

Σελίδα προγράμματος

Αφήστε μια απάντηση